برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.

روش های مناسب در عیب یابی برد موبایل

نوشته شده در تاریخ3 سال پیش 3409
دوست داشتن5

عیب‌یابی برد موبایل یکی از مراحل حساس و مهم در فرآیند تعمیرات موبایل است. با توجه به پیچیدگی و تعداد بالای قطعات الکترونیکی موجود در بردهای مدرن موبایل، داشتن یک رویکرد دقیق و سیستماتیک برای شناسایی مشکلات ضروری است. این فرآیند نه تنها نیازمند دانش فنی عمیق از مدارها و اجزای الکترونیکی است، بلکه بهره‌گیری از ابزارهای پیشرفته و دقیق نیز اهمیت زیادی دارد. به‌عنوان تعمیرکار، آشنایی با روش‌های مختلف عیب‌یابی و شناخت علائم خرابی‌های رایج، باعث افزایش سرعت و دقت در تعمیرات می‌شود. این روش‌ها از بررسی‌های ابتدایی و بصری گرفته تا استفاده از ابزارهای تست پیشرفته، همگی به تعمیرکار کمک می‌کنند تا مشکل برد را به‌درستی شناسایی کرده و از آسیب‌های بیشتر به گوشی جلوگیری کند.

در ادامه مراحل لازم جهت تعمیر برد موبایل توضیح داده شده است.

1) اطمینان از عدم آسیب خارجی به برد :

چک کردن برد برای آسیب های از قبیل شکستگی, ترک و تغییر رنگ اولین اقدامیست که باید انجام دهیم.

2) بررسی اتصالات:

در این مرحله باید از سالم بودن اتصالاتی که در برد وجود دارد اطمینان حاصل کنیم. مانند: اتصال درست پایه های روی برد, بررسی وجود یا کمبود قلع در محل اتصالات و بررسی اتصالات کانکتور ها 

3) تمیزی برد و عدم حضور جسم خارجی:

اطمینان از عدم وجود جسم خارجی بر روی برد یا در کنار پایه های قطعات. در اکثر برد هایی که دچار آب خوردگی میشوند وجود شوره در کنار پایه ها دلیل اصلی بر خرابی برد است.

4) بررسی ظاهری قطعات:

در مراحل بعد لازم است که اگر به قطعه یا بخشی از برد مشکوک بودیم, با استفاده از بازر چک مولتی متر اتصالات را بررسی کنیم.

5) تست اهمی بین تغذیه مثبت و منفی:

این مورد میتواند یک پارامتر مهم برای صحت عملکرد برد باشد.

اگر اهم بین مثبت و منفی برد در حد مگا اهم باشد یعنی اتصالی بین این دو مسیر نیست. وجود اهم پایین در این مسیر احتمال اتصالی و از بین رفتن طبقه تغذیه ی برد را افزایش می دهد. اگر پس از مراحل اولیه عیب برد مشخص نشد, زماناتصال منبع تغذیه به برد فرا میرسد اما قبل از آنباید به چند نکته توجه داشته باشیم. ابتدا باید به نحوه کارکرد درست مدار تسلط کامل داشته باشیم و باید توجه داشته باشید که تعداد لایه های برد و مدارات مختلف مانند تغذیه, ورودی خروجی پردازش و ... را از قبل شروع به تعمیر بدانیم.

در هنگام اتصال منبع تغذیه به برد باید جوانب احتیاط را رعایت کنیم. در ابتدا فقط برای چند ثانیه باید منبع تغذیه را به برد متصل کنیم تا در صورت آسیب دیدن از اتصال منبع تغذیه,بتوانیم این آسیب را به حداقل برسانیم. اگر در امتحان اولیه برد آسیبی ندید با اتصال منبع تغذیه و با داشتن یک مولتی متر و تجهیزات مونتاژ , به عیب یابی قطعات پرداخته و قطعه ی ناسالم را تشخیص میدهیم و در نهایت قطعه ی معیوب را از روی برد جدا کرده و با قطعه ی سالم تعویض میکنیم.

روش های تشخیص قطعه ی ناسالم در برد موبایل:

روش اول) استفاده از رزین جامد :

رزین جامد مناسب جهت عیب یابی و تشخیص اتصال و خرابی آی سی روی انواع برد گوشی ,در واقع این روش جزء ارزانترین روش های عیب یابی برد ها است همینطور که در ویدئویی که در پایین این مقاله مشاهده خواهیدال کرد طریقه ی استفاده به این صورت است که ابتدا نوک هویه داغ را به این ماده آغشته کرده و آن را به برد گوشی نزدیک میکنیم به صورتی که  دود ناشی از فلکس به روی آی سی ها بشیند.حالا برد گوشی را با استفاده از کابل پاور به منبع تغذیه متصل میکنیم ، در این حین با وارد کردن ولتاژ به برد گوشی و زدن دکمه پاور،دود ناشی از فلکس جامد در محل اتصال یا قطعه یا آی سی معیوب بر اثر بالا رفتن دما شروع به ذوب شدن میکند و شما به راحتی قادر به تشخیص قطعه معیوب میشوید.

جهت اطلاع از قیمت رزین و نحوه ی استفاده کلیک کنید.

 

 

روش دوم) استفاده از ویپ رزین: 

این روش در واقع در ادامه ی روش قبل است شما میتوانید با استفاده از ویپ رزین دود ناشی از رزین را به سمت محل مورد نظر هدایت کنید بدین ترتیب برد به مقدار بیشتری به رزین آغشته شده و تشخیص قطعه ی معیوب پس از تزریق ولتاژ راحت تر است.

جهت اطلاع از قیمت ویپ رزین و نحوه ی استفاده کلیک کنید.

 

 

روش سوم) استفاده از اسپری فریز : 

 اسپری فریز دمای برد گوشی را تا -50 درجه سانتیگراد پایین میاورد و باعث یخ زدگی موقت برد و آی سی های گوشی میشود و شما با استفاده از اتصال برد گوشی به کابل مخصوص و منبع تغذیه،با آب شدن قسمت فریز شده به راحتی میتوانید از محل اتصالی و ایراد بر روی برد آگاه شوید.

جهت اطلاع از قیمت انواع مدل اسپری فریز کلیک کنید.

 

روش چهارم ) استفاده از گاز فندک بدون بو در تعمیرات موبایل:

خیلی از تعمیرکاران موبایل از گاز فندک استفاده میکنند , این هم به نظر روش مطلوبی است اما به دلیل خطراتی که ممکن است برای دستگاه تنفسی به وجود بیاورد زیاد توصیه نمیشود.

روش پنجم) استفاده از دوربین حرارتی :

بهترین و مدرنترین روش در عیب یابی برد های الکترونیکی , دوربین های حرارتی به وسیله ی اشعه ی مادون قرمز قطعه ای که دارای حرارت بیشتری نسبت به باقی قطعات است (بر اثر جریان کشی و قطعی و آسیب دیدگی)  را شناسایی کرده و شما میتوانید بدون اتلاف وقت این قطعه را  تعویض نمایید .
کار اصلی این دوربین شناسایی قطعات اسیب دیده در سریعترین زمان ممکن است.

جهت استعلام قیمت دوربین حرارتی کلیک کنید.

اما با وجود همه ی این ها مسئله ای که باعث میشود کمتر کسی این روش را انتخاب کند گران بودن آن نسبت به سایر روش های قبلیست . ولی باید بدانید که  ابزار و تجهیزات گرانتر اما با کیفیت به شما کمک می کند تا بتوانید خیلی راحت به انجام کار تعمیرات بپردازید. من شخصاً به عنوان یک تعمیرکار (با بیش از 8 سال سابقه ی کار ) , توصیه میکنم که همیشه باید بهترین ابزار موجود در بازار را انتخاب و خریداری کنیم. ابزارهای با کیفیت بالا ممکن است کمی بیشتر قیمت داشته باشند اما در مدت کوتاهی میتوانید هزینه ای که برای آن صرف کرده اید را جبران کنید و در دراز مدت از خرید بهترین ابزار خوشحال خواهید شد.

 

در پایان امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شود چنان چه نظر و یا سوالی دارید در پایین همین صفحه ثبت کنید. سپاس از شما

 

ارسال نظر
پاسخ دهید
روش های ارتباط با ما