ترفندهای افزایش حافظه ی گوشی بدون حذف فایل
حافظه گوشی یکی از مهمترین اجزای آن است. همانطور که میدانید، حافظه گوشی به دو نوع داخلی (Internal) و خارجی (External) تقسیم میشود. حافظه داخلی گوشی، فضایی است که برای ذخیرهسازی فایلها، برنامهها، تصاویر و اسناد استفاده میشود. این حافظه با پر شدن، ممکن است باعث کندی و ناهماهنگی در عملکرد گوشی شما شود. حافظه خارجی گوشی به شما اجازه میدهد که فایلهای بزرگتر را در گوشی ذخیره کنید و به راحتی از آنها استفاده کنید. معمولا این نوع از حافظه با استفاده از کارت حافظه (Memory Card) اضافه میشود و فضای ذخیرهسازی بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد. در کل، حافظه گوشی یکی از اجزای مهمی است که باید به آن توجه و مراقبت کنید تا از کارکرد بهینه گوشی خود برخوردار شوید و از مشکلاتی که بر اثر پر شدن حافظه ممکن است ایجاد شود جلوگیری کنید.
افزایش حافظه ی گوشی از طریق ترفندها و روش های مختلف
در زیر ترفندهایی برای افزایش حافظه ی گوشی را ذکر می کنم:
1- استفاده از کارت حافظه:
این روش ساده ترین و معمولی ترین روش برای افزایش حافظه ی گوشی است. با استفاده از کارت حافظه، می توانید فضای بیشتری برای ذخیره سازی فایل های خود در گوشی داشته باشید. پرواضح است که هر چقدر حجم کارت حافظه بیشتر باشد داده های بیشتری را میتوان روی آن ذخیره کرد.
2- پاک کردن فایل های غیرضروری:
با حذف فایل های غیرضروری از گوشی، می توانید فضای بیشتری را برای ذخیره سازی فایل های مهم داشته باشید. به عنوان مثال، پاک کردن فایل های cache، تصاویر و ویدیوهایی که دیگر نیازی به آنها ندارید.
اما آیا میتوان بدون حذف تصاویر و ویدئو ها فضای ذخیره سازی را بیشتر کرد. روش های زیر میتواند کمک کننده باشد.
3- استفاده از برنامه های بهینه ساز:
برنامه های بهینه ساز گوشی می توانند فایل های غیرضروری را پاک کرده و فضای بیشتری برای ذخیره سازی فایل های مهم در گوشی شما فراهم کنند.
4- استفاده از فضای ذخیره سازی آنلاین:
با استفاده از فضای ذخیره سازی آنلاین، مانند Dropbox، Google Drive، OneDrive و ...، می توانید فایل های خود را به آسانی ذخیره کرده و بدون نیاز به فضای حافظه ی گوشی، به آنها دسترسی داشته باشید. فیلم ها و عکس هایی که برای شما اهمیت زیادی دارد با ذخیره سازی روی این فضاهای آنلاین هیچ گاه حذف نخواهند شد.
5- حذف برنامه هایی که دیگر نیازی به آنها ندارید:
با حذف برنامه هایی که دیگر نیازی به آنها ندارید، می توانید فضای بیشتری را در گوشی خود داشته باشید. برای مثال بازی های سنگین روی گوشی ممکن است چندان اهمیتی برای شما نداشته باشد اما در عین حال فضای زیادی از حافظه ی شما را درگیر کرده باشد.
6- استفاده از ابزارهای مدیریت حافظه:
با استفاده از ابزارهای مدیریت حافظه، مانند CCleaner و Clean Master، می توانید فایل های غیرضروری و داده هایی که دیگر نیازی به آنها ندارید را پاک کرده و فضای بیشتری را در گوشی خود داشته باشید.
7- فرمت کردن حافظه موبایل:
با فرمت کردن حافظه ی گوشی، می توانید تمامی داده ها و فایل های روی گوشی را حذف کرده و فضای خالی بیشتری را به دست آورید. قبل از استفاده از این روش، حتما اطمینان حاصل کنید که تمامی فایل های مهم روی گوشی خود را به فضای دیگری منتقل کرده اید، چرا که فرمت کردن حافظه ی گوشی، تمامی داده ها را حذف می کند.
8- استفاده از اپلیکیشن های مخصوص:
برخی از اپلیکیشن ها ، مانند Greenify، به شما کمک می کنند تا برنامه هایی که در پس زمینه اجرا می شوند و بیشترین حافظه را به خود اختصاص می دهند را مدیریت کنید. این روش می تواند به شما کمک کند تا مصرف حافظه ی گوشی خود را کاهش دهید.
9- تنظیمات دوربین:
اگر دوربین گوشی شما از نوعی است که فیلم های با کیفیت بالا و تصاویر با حجم بزرگی تولید می کند، می توانید از تنظیمات دوربین خود استفاده کنید تا کیفیت تصاویر را کاهش دهید و حجم آنها را کمتر کنید. برای مثال تصاویر RAW دارای حجم خیلی زیادی هستند, این عکس ها معمولا با کیفیت بالایی گرفته میشود. پس سعی کنید از این عکس ها در مواقع حساس و ضروری استفاده کنید و چنان چه حجم زیادی از این عکس ها را در گالری خود دارید بهتر است ان را به کامپیوتر و یا یک حافظه ی جانبی انتقال دهید. این روش می تواند به شما کمک کند تا فضای بیشتری برای ذخیره سازی فایل های مهم در گوشی خود داشته باشید.
پر بودن حافظه ی گوشی چه عوارضی برای گوشی دارد؟
پر بودن حافظه گوشی میتواند به مشکلاتی منجر شود که در ادامه به آنها اشاره میکنم:
1-عدم امکان استفاده از دوربین گوشی:
وقتی حافظه ی گوشی شما پر باشد طبیعیست که دیگر نمیتوانید از دوربین آن استفاده کنید و در حین استفاده ممکن است با خطا مواجه شوید.
2- مشکل در نصب برنامه:
در صورتی که حافظه گوشی شما پر باشد، نمیتوانید برنامههای جدیدی را نصب کنید و در نتیجه قابلیت استفاده از گوشی شما کاهش مییابد.
3- قطع شدن تماسها:
در برخی مواقع، پر شدن حافظه گوشی میتواند باعث قطع شدن تماسهای شما شود و شما را در موقعیتهایی ناگوار قرار دهد.
4- دسترسی نامناسب به فایلها:
در صورت پر شدن حافظه گوشی، ممکن است فایلها و دادههای شما به دلایل نامناسبی مدیریت شوند و شما دسترسی به آنها را نداشته باشید.
5- خرابی سیستم:
در صورت پر شدن حافظه گوشی به شدت، این مشکل ممکن است باعث خرابی سیستم و خرابی هارد گوشی شما شود و به سخت افزار گوشی شما آسیب های ناگواری بزند.
6-کند شدن عملکرد:
با پر شدن حافظه گوشی، سرعت عملکرد آن کاهش مییابد. این موضوع بخصوص برای گوشیهای قدیمی و با پردازندههای ضعیف مشکلساز است.
7- کم شدن سریع شارژ گوشی:
وقتی حافظه ی گوشی شما پر باشد توان بیشتری مصرف میشود و باتری شما زودتر خالی میشود.
8- دانلود نشدن برنامه ها و فایل های جدید:
بعضی اوقات ممکن است تصاویری که در محیط واتساپ و یا سایر پلتفرم های دیگر برای ما ارسال میشود را دیگر نتوانیم دانلود کنیم.
دلیل پر شدن بی دلیل حافظه ی گوشی چیست؟
ممکن است شما هم با این مشکل مواجه شده باشید که:
حافظه ی گوشی خالی باشد اما هشدار پر بودن حافظه داشته باشید در ادامه به دلایلی که باعث بروز این مشکل شده است میپردازیم:
1. برنامهها و فایلهای پنهان:
برنامهها و فایلهای پنهان ممکن است به صورت خودکار در حافظه گوشی ذخیره شوند و باعث پر شدن حافظه شوند. به طور مثال، فایلهای موسیقی و تصاویر ممکن است به صورت پنهان در حافظه گوشی ذخیره شوند و فضای بیشتری را اشغال کنند.
2. ذخیره فایلهای موقت:
بعضی برنامهها برای عملکرد بهتر به صورت خودکار فایلهای موقت ذخیره میکنند که ممکن است با گذر زمان به تعداد زیادی از این فایلها تبدیل شوند و حافظه گوشی را پر کنند.
3. پیامهای متنی و چتهای آنلاین:
پیامهای متنی و چتهای آنلاین نیز ممکن است با گذر زمان حجم زیادی از حافظه گوشی را اشغال کنند.
4. ذخیره عکس و ویدئو:
ذخیره عکسها و ویدئوها به صورت پی در پی نیز میتواند به پر شدن حافظه گوشی منجر شود.
5. نصب برنامههای بیش از حد:
نصب برنامههای زیاد و سنگین نیز میتواند به پر شدن حافظه گوشی منجر شود. برنامههای زیاد با حجم سنگین مانند برخی از بازی ها ممکن است از منابع گوشی بیشتر استفاده کنند و باعث شوند حافظه ی گوشی شما سریعتر پر شود.
سخن آخر:
به طور کلی برای خالی نگهداشتن حافظه گوشی، میتوانید با دقت نرمافزارهای نصب شده روی گوشی را بررسی کرده و فایلهای پنهان و فایلهای موقت را حذف کنید. همچنین، میتوانید به منظور افزایش فضای ذخیره سازی، از کارت حافظه استفاده کنید و برخی از فایلهای خود را به کارت حافظه و یا محیط کامپیوتر منتقل کنید.
بنابراین، بهتر است همیشه به حافظه گوشی خود توجه کنید.
پر بودن حافظه ی گوشی ممکن است منجر شود به حذف ناگهانی عکس ها و تصاویری و ویدئو هایی که ممکن است برای شما اهمیت بالایی داشته باشد. پس به منظور جلوگیری از مشکلات اینچنینی و مشکلات سخت افزاری که ممکن است هزینه های سنگینی روی دست شما بگذارد، فضای کافی در حافظه گوشی خود را برای استفاده بهینه از آن نگه دارید.
در پایان اگر سوال و یا نظری دارید در پایین همین صفحه و در بخش نظرات آن را ثبت کنید.